Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Καληνύχτα σας κύριε Χαϊκάλη....

Το ζήτημα της υπόθεσης της εταιρίας του κύριου Χαϊκάλη δεν είναι νομικό.

Είναι πριν από όλα Πολιτικό και Ηθικό.

Γιατί πράγματι, η εταιρία του κύριου Χαϊκάλη δεν είναι offshore με τη νομική και τυπική έννοια του όρου λόγω της συμμετοχής της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λειτουργεί όμως ως τέτοια παρέχοντας του φορολογική ασυλία τη στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας καλούνται να κάνουν θυσίες, να πληρώσουν φόρους για να στηρίξουν την πατρίδα τους.
Είναι οι ίδιοι πολίτες που θα πληρώσουν κι άλλα επώδυνα μέτρα εξαιτίας των καθυστερήσεων, της ευθυνόφοβης στάσης και της αποτυχημένης "διαπραγμάτευσης" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Αποδεικνύεται λοιπόν πως την ίδια εκείνη στιγμή που ως χτες, κάποιοι παρότρυναν τους πολίτες να κάνουμε "Κούγκι" τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής είχαν τα χρήματα τους, την περιουσία τους, ασφαλισμένη και αφορολόγητη στο εξωτερικό.
Σήμερα επανέρχονται λέγοντας μας πως "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" μόνο για να μας υπενθυμίσουν την πολιτική τους καταγωγή.
Να θυμίσουμε όμως εμείς στους επίδοξους κυρίους "Χαϊκάληδες" πως ήταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που έφερε το Ν. 3849/2010 στη Βουλή και απαγόρευσε ρητά τη συμμετοχή υπουργών και εν γένει πολιτικών ή παρένθετων τους προσώπων σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες.
Κι αυτή είναι άλλωστε και η πολιτική και ποιοτική μας διαφορά μαζί τους.
Γιατί η Διαφάνεια, η Κοινωνική Δικαιοσύνη δεν είναι εύκολοι αφορισμοί, δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, "αεροβάπτισμα" φανταστικών εχθρών και ύβρεις.
Είναι πράξεις, είναι νομοθετικό έργο, είναι κυρίως καθημερινός αγώνας.

Καληνύχτα σας κύριε Χαϊκάλη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου