Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Συντροφικός Χαιρετισμός στην Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Μιχάλη Καρχιμάκη

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Καλησπέρα,

Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας, ανάμεσα σε παλιούς και νέους συντρόφους που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλό αγώνα για μια πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, το Μιχάλη Καρχιμάκη, που μου κάνει την τιμή να βρίσκομαι σ αυτό το βήμα μαζί σας.

Δεν σας κρύβω ότι είχα στο νου μου να πώ άλλα πράγματα μέχρι και πριν λίγες στιγμές από τώρα.

Θα επιλέξω όμως να μιλήσω μακρυά από τύπους, θα επιλέξω να μιλήσω από καρδιάς γιατί αισθάνομαι ότι πραγματικά όσα ζούμε από τη γενέθλια ημέρα του κινήματος μας, την 3η του Γενάρη, είναι πράγματα πρωτόγνωρα όχι μόνο για τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά μα για τη ίδια την πολιτική ζωή και ιστορία της χώρας.

Αν μπορούσα να δώσω ένα τίτλο στο συλλογικό μας εγχείρημα θα ήταν αυτό του λόγου του Θόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα, στην ομιλία του προς τους ότι δηλαδή "ο κόσμος μας έλεγε τρελούς".

Μας έλεγαν τρελούς, γιατί ποιοι "συνετοί" πολίτες θα δημιουργούσαν έναν πολιτικό σχηματισμό, ένα "Κίνημα" και θα φιλοδοξούσαν να διαμορφώσουν την πολιτική ατζέντα μόλις 23 μέρες πριν τις εκλογές;

Ποιοι θα ήταν άραγε εκείνοι που μέσα σε ένα συστηματικό πόλεμο λάσπης θα παρέμεναν εδώ, θα επέμεναν προοδευτικά, όταν η δεξιά και αριστερή συντήρηση, όταν το μιντιακό σύστημα, αυτοί που παρασιτούν χρόνια σε βάρος των πολιτών, πολεμούν λυσσαλέα εναντίον τους;

Αυτοί που διακινούν αυτά τα σενάρια σύντροφοι, ειναι αυτοί που δεν κατανοούν ότι βρισκόμαστε σημερα εδώ γιατί όλοι ανεξαιρέτως έχουμε πάρει την απόφαση να υποστηρίξουμε αξίες και όχι αξιώματα, να ακολουθήσουμε τη δημιουργική ρήξη με το χτες για να διαμορφώσουμε το αύριο.

Γιατί τι χρειάζεται στις μέρες μας πιο πολύ η χώρα απο μια μεγάλη, λαϊκή, ειρηνική και Δημοκρατική Επανάσταση.

Μια επανάσταση για την ενίσχυση της Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.
Δημοκρατια στην κοινωνία με την ενίσχυση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το με μέτωπο απέναντι στην κάθε απόχρωσης ακροδεξιά είτε των Μπαλτάκων είτε των Κασιδιάρηδων.

Ειναι η προώθηση της Οικονομικής Δημοκρατίας, της ανόρθωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, των πολιτών που εξακολουθούν να πληρώνουν το μεγαλύτερο βάρος από την Κρίση, τη στιγμή που γίνονται παράνομα ευνοϊκές ρυθμίσεις για καναλάρχες και πρώην μεγαλοτραπεζίτες.
Ειναι ο αγώνας για την Οικολογική Δημοκρατία, για το δικαίωμα σε ένα πιο φιλικό αστικό περιβάλλον για τους περβαλλοντικά φτωχούς κατοίκους των πιο αποκλεισμένων συνοικιών!
Eίναι συντρόφισσες και σύντροφοι, η επανάσταση του opengov όχι του 4-2-1, της Διαυγειας, της θεσμοθετησης του οικονομικού εισαγγελέα, της φορολογησης των offshore εταιριών για να πληρώσουν επιτέλους και αυτοί που συστηματικά φορτώνουν τα βάρη στους απλούς πολίτες.
Είναι η επανάσταση του προοδευτικού νόμου για την ιθαγενεια, του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ελάφρυνση των ασθενέστερων συμπολιτών μας που είδαν το εισόδημά τους συρρικνώνεται και τις υποχρεώσεις τους να μεγαλώνουν.


Είναι αυτή η μεγάλη συλλογική προσπαθεια που ξεκινήσαμε, που ξεκίνησε στην Ελλάδα από το 2009 με πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, την προσπάθεια που κάποιοι σκόπιμα προσπάθησαν να σταματήσουν.
Είναι οι ίδιοι κάποιοι που μας αποκάλεσαν πρόσφατα "διασπαστές" επικαλούμενοι δήθεν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δυστυχώς το Νοέμβριο του 2011 μαλλον δεν θυμουνταν τοσο τον Ανδρεα Παπανδρέου αλλά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όταν επέλεγαν να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ τον εκλεγμένο πρωθυπουργό.
Και δυστυχώς είναι αυτοί που μετέτρεψαν μια εθνική κρίση που αφορούσε το σύνολο των Ελλήνων, τις ερχόμενες γενιές σε κρίση εμπιστοσύνης των θεσμών, σε ξεκαθάρισμα παλιότερων εσωκομματικών λογαριασμών.

Μ’ αυτή τους την εμμονή δεν υπονόμευσαν απλά ένα κόμμα.
Καθυστέρησαν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με το τίμημα να το πληρώνουν οι πολίτες σε νέα μέτρα, να πληρωνει η κοινωνία μας σε κόστος πολιτικό την υπουργοποίηση του κύριου Βορίδη, τη δικαίωση της συνομωσιολογίας, το λαϊκισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, των "ψεκασμένων" της 
πλατείας,

Έτσι όταν οι Δημοκράτες Σοσιαλιστες μιλούσαν για τα μεγάλα προβλήματα, για το ευρωομόλογο, το φόρο Τόμπιν, την αλλαγή αρχιτεκτονικής της ΕΕ, άλλοι έκαναν τον προπονητή της εξέδρας όπως και πρόσφατα σε τηλεοπτικά σποτ.
Έκαναν τον παληκαρά στην πλατεία Συντάγματος, στα Ζάππεια κι έσκιζαν το Μνημόνια. μόνο και μόνο για να τα ξανακολλήσουν κομμάτι-κομμάτι στο Τέξας, στις Βρυξέλλες ή σε κάποιο φροντιστήριο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Γι' αυτό κι εμεις βρίσκομαστε σήμερα εδώ,

Γιατί θεωρούμε ότι αυτές οι νοοτροπίες εκπροσωπούν το πιο σκοτεινό παρελθόν.
Γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και Μπορεί και Πρέπει να Αλλάξει.

Μπορεί να γίνει μια σύγχρονη, προοδευτική χώρα, μια χώρα Δικαιοσύνης που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους και θα επενδύει στη Γνώση, στη εθνικό κεφάλαιο της Δημόσιας Παιδείας που εξαργυρώνεται στο εξωτερικό με τους νέους μας, τους νέους επιστήμονες κι εργαζόμενους να εγκαταλείπουν τη χώρα.

Γι' αυτούς τους ανθρώπους, για όλους εμάς, σύντροφοι και συντρόφισσες, αξίζει να παλέψουμε.
Η αισιοδοξία, η ελπίδα που γεννήθηκε στις 3 Γενάρη είναι για μας η καλύτερη δημοσκόπηση
.

Ξεκινάμε!