Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

To "λάθος" του Γιώργου Παπανδρέου

Είναι φανερό πως οι εκλογές της Κυριακής ήταν εκλογές χωρίς ουσιαστικό πολιτικό διακύβευμα.Συμμετείχαν οι κομματικοί στρατοί, οι μηχανισμοί ενώ απείχαν οι απλοί πολίτες.

Άλλωστε, μόνος λόγος που έγιναν αυτές οι εκλογές είναι για να απαλλαγεί ο κύριος Τσίπρας από τα εσωκομματικά του προβλήματα χωρίς βέβαια να λογαριάζει τις συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες.
Οι τελευταίοι που έπραξαν το ίδιο με τον κύριο Τσίπρα, που μεταχειρίστηκαν δηλαδή μια εθνική κρίση για εσωκομματικούς λόγους ήταν ο κύριος Βενιζέλος και η παρέα του όταν απειλούσαν να καταψηφίσουν αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Τότε, απειλούσαν μέσω της κυρίας Καϊλή, της κυρίας Αποστολάκη και άλλων με λαϊκίστικα κροκοδείλια δάκρυα για τα δήθεν σκληρά μέτρα.
Μέτρα που ψήφισαν όλοι τους, λίγες μέρες αργότερα, με το Βορίδη υπουργό αλλά χωρίς τον Παπανδρέου και στη θέση του ένα μη εκλεγμένο τραπεζιτικό στέλεχος.

Το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου εκείνη τη στιγμή, είναι ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στον ελληνικό λαό αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που οδήγησαν και στο ξήλωμα πολλών προοδευτικών νομοθετικών του παρεμβάσεων ιδιαίτερα στη φορολογική δικαιοσύνη.
Ένα λάθος που υπαγορεύτηκε όμως από την ανάγκη να μη χρεοκοπήσει η χώρα και να μη διαιρεθεί ακόμη περισσότερο ο Λαός μας που ζούσε την ψευδαίσθηση του "αντιμνημονίου", των δήθεν αγανακτισμένων και της σύμπραξης των σύγχρονων "Γκοτζαμάνηδων" της Χρυσής Αυγής, της σαμαρικής ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις άνω και κάτω πλατείες.

Προσωπικά γι' αυτό το "λάθος" του τον στηρίζω.
Γιατί, διαχρονικά έχει κάνει το εκλογικό "λάθος" να βάλει πάνω από τον εαυτό, την Ελλάδα.Και γιατί αυτό είναι που λείπει από την πολιτική σκηνή σήμερα.
Ένας πολιτικός που θα υπολογίζει περισσότερο από τις εσωκομματικές σκοπιμότητες και το πολιτικό κόστος, το κόστος για τους πολίτες, για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους.

Γιατί το "διακύβευμα" δεν είναι ποτέ το εκβιαστικό ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών αλλά είναι πάντα "η εκ βάθρων αλλαγή της χώρας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου